Auchentoshan


Oplysninger

Møde nr.: 33
Tidspunkt: Fredag 08 Mar 2013 18:00
Sted:

Tekst

På det 33. møde nåede vi frem til whisky nr 300 i foreningen. Den skulle være noget særligt og derfor blev Glenmorangie Ealanta udvalgt til at komme som nr 5 (midt i nogle Auchentoshan).

Mødet blev afholdt hos Carsten. Menuen stod på langtidsgrillet svinekød.

Vi startede blev blindsmagningen. Her var det kendt på forhånd at det var en Islay (fordi vedtægterne kræver Islay på hvert møde og da resten af programmet ikke indeholdt Islay skulle blindsmagning være fra Islay).

Der var flere gæt. Finn var den første der sagde Bowmore, men selv efter det var der stadig diskussion om destilleriet.

Resten af programmet var baseret på Glenmorangie's nyeste Private Edition, en del af sidste års nye releases fra Auchentoshan og et nyt destilleri.

Vi måtte konstatere, at hos Auchentoshan er det ikke falsk reklame når ordet wood eller Cooper indgår i navnet. Der er helt sikkert tale om fine Lowland malts, men der var generelt for meget new wood smag i de fleste i forhold til vores smag. Valinch var nok den der var mindst påvirket af New Wood.

Aftenens Glenmorangie havde også new wood karakter. Også her i højere grad end vi foretrækker. Efter vores smag ikke i nærheden af Glenmorangie's bedste malts.

Aftenens sidste var Mackmyra Brukswhisky. Navnet gav lidt blandede forventninger. Gården hvor MacMyra ligger hedder "Mackmyra Bruk" så det er Mackmyra's gårdwhisky. Det kan således betegnes som destilleriets signaturwhisky, hvilket retfærdiggør den som første malt fra Mackmyra i Friends of Islay.

Et godt møde. Vi er nu klogere på nogle af de malts der smagsmæssigt ligger noget væk fra vores favoritø. At en Bowmore vinder klart over alle de andre gør det ikke mindre godt for referanten.

Smagte whiskyer

NrNavnAlderVol. pct.DestilleriPDF
1Bowmore Laimrig 15 (18.000 flasker)1553,7BowmoreLabel
2Auchentoshan - Silveroak2151,5AuchentoshanLabel
3Auchentoshan - Cooper's Reserve1446,0AuchentoshanLabel
4Auchentoshan - Heartwoodukendt43,0AuchentoshanLabel
5Glenmorangie - Ealanta1946,0GlenmorangieLabel
6Auchentoshan - Springwoodukendt40,0AuchentoshanLabel
7Auchentoshan Valinch 2011ukendt57,5AuchentoshanLabel
8Mackmyra Brukswhiskyukendt41,4MackmyraLabel
 Glengoyne Muscatel 1111 Glengoyne