Billede af flaske

Ardbeg Alligator

Oplysninger

Destilleri:Ardbeg
Alder:ukendt
Alkohol:51,2

Tekst:

Ardbeg har udsendt Ardbeg Alligator annonceret via mail til Committee Members den 1. juni 2011.

Ardbeg har været i Warehouse 3 og fundet nogle tønder med ekstrem toasting/ charring, som de hævder giver det seneste skud på Ardbeg-stammen et unikt, krydret og overraskende ”bid”.

Ardbeg Alligator har lagret på nye Amerikanske fade af hvideg, som har fået en alligator-toasting*, som i flg. destilleriet tilføjer whiskyen yderligere røgede, krydrede og barbecue smagsnuancer.

Destilleriets smagsnoter:

Lurking within is an Ardbeg of hidden depths. Extremely fierce charring of the cask gives Ardbeg Alligator a unique spicy bite that’ll catch you unawares. Charge your glass with a splash of water and roll it around and around in your jaws!

LONG NOSE

Warning signs of cumin and barbecue sauce.

BIG TASTE

Hot and spicy flavours grip you, ginger and chocolate thrash.

FINISH YOU OFF!

Slow and long mocha espresso while cigar smoke ebbs.

*LIGHT, MEDIUM, OR ALLIGATOR?

Bourbon tønder bliver brændt – udtrykket er toasted eller charred - på indersiden for at gøre det muligt for whiskyen at gennemsyre træet. Der er historier om, at denne opdagelse er opstået på grund af en brand, men det forekommer mere sandsynligt, at den er opstået fra teknikken med at opvarme træet, så det bliver mere bøjeligt.

Forkulning giver spritten adgang til positive egenskaber og smagsnoter i træet, men gør det også bedre i stand til at udelukke uønskede smagsnoter.

Amerikanske bødkerier (tøndemagere/bødkere) tilbyder typisk tre grader af char: let, medium og alligator.

Sidstnævnte, den kraftigste, efterlader træet så det ser ud som en træstamme, der er så kraftigt forbrændt, at der er dannet et mønster af kvadrater, der minder om en alligators skind.

Smagt i foreningen:

DatoAnledning
25 Nov 2011Møde 22: Julefrokost
20 Jan 2012Møde 23: Generalforsamling
27 Feb 2015Møde 48: Ardbeg 200 års jubilæumssmagning - første del
22 Jan 2016Møde 57: Ardbeg 200 års jubilæum 2015 bottle kill

Medlemmernes kommentarer:

Lars: 92,0
Rav. Let røg, tobak, citrus, blomst (25 Nov 2011) Møde 22
Peter: 90,0
(25 Nov 2011) Møde 22
Carsten: 89,5
(25 Nov 2011) Møde 22
Peter: 92,5
Duft: Bliver frisk med vand (20 Jan 2012) Møde 23 Spider diagram
Carsten: 93,0
(20 Jan 2012) Møde 23 Flavour Mapdiagram
Henning: 93,0
(20 Jan 2012) Møde 23 Spider diagram
Lars: 92,0
Farve: rødbrun, rav. Duft: Stor frisk duft, Citrus, Tobak, krydderier. Smag: Lakrids, krydret, meget anderledes ardbeg (20 Jan 2012) Møde 23 Spider diagram Flavour Mapdiagram
Finn: 95,0
Farve: rav, mørk. Smag og duft ændres utroligt med lidt vand (20 Jan 2012) Møde 23 Spider diagram Flavour Mapdiagram

WWWBeskrivelse
http://ardbegproject.com/alligator.shtmlThe Ardbeg Project: Alligator

Læs mere

KildeStartsideForklaring
Whisky Magazine 09959New releases

Point:

KildePoint
Jim Murray: Whisky Bible 201293,0

Flere billeder:

Billede: ardbeg_alligator_box_back.jpg

Billede: ardbeg_alligator_box_front.jpg

Billede: ardbeg_alligator_label.jpg

Billede: ardbeg_alligator_large.jpg