Formøde tur


Oplysninger

Møde nr.: 65
Tidspunkt: Fredag 21 Apr 2017 18:00
Sted:

Tekst

Mødet blev afholdt hos Peter. Finn havde lavet 2 retter mad til os.

Aftenens emne var vores kommende tur til Islay med besøg i Lowland, på Arran og i Campeltown på vejen.

Vi startede med Finn's Hors d'oeuvres og blindsmagning. Det blev meldt ud fra start, at blindsmagning var fra et nyt destilleri.

Turudvalget (Lars og Peter) præsenterede turplanen mens vi nød de lækre hapser og blindsmagningen.

Der blev spurgt og kommenteret til blindsmagningen: Finn spurgte om vi var i Danmark? Carsten mente det var virkelig godt. Henning mente det var for godt til at være dansk og mente den var skotsk. Han uddybede med nær Ben Nevis og sherry lagret.

Der blev givet lidt hjælp: Den er ikke dansk og det er en destilleriaftapning. Flasken stod på bordet indpakket i sølvpapir. Lars spurgte om den var i den originale flaske (nogen har tidligere hældt om for at skjule flaskefacon). Svaret var ja og så gættede han helt korrekt på Kininvie. Han havde set den i en butik i Tyskland.

Vi fortsatte med resten af turplanen.

Derefter valgte vi rækkefølge for de resterende whiskyer og Finn gjorde maden klar. Vi fik roastbeef (lavet i sous vide) med bønner, pommes frites og whiskysovs.

Til dessert fik vi is og portvin som Henning's forældre har haft med hjem fra Portugal.

Vi sluttede af med at stille de smagte whiskyer i prioriteret orden.

Finn og Carsten: Bowmore, Kininvie, Springbank, Laphroaig, Hazelburn og Longrow.

Henning og Lars: Bowmore, Kininvie, Springbank, Hazelburn, Laphroaig og Longrow.

Peter: Bowmore, Kininvie, Laphroaig, Springbank, Hazelburn og Longrow.

Det er første gang vi har været så enige, at der kun kom 3 forskellige bud fra 5 personer.

Der var total enighed om Bowmore på førstepladsen og Kininvie som outsideren der kom direkte ind på andenpladsen.

Der var også total enighed om Longrow på sidstepladsen. Lidt overraskende da vi havde forventninger til at vi bedst kunne lide den mest peatede og den eneste af de 3 fra Springbank der var 18 år.

Det er kun 3-5 pladsen der gav mindre forskelle. Der var også enighed om at rækkefølgen på de 3 fra Campeltown var Springbank (den eneste af de 3 der var cask strength), så Hazelburn (destilleret 3 gange) og til sidst Longrow (den peatede).

Eneste punkt vi ikke var enige om, var faktisk om Laphroaig skulle have en tredjeplads (Peter), en fjerdeplads (Finn og Carsten) eller en femteplads (Henning og Lars).

Vi sneg også et lille eksperiment ind undervejs: Kan man smage E150a (karamelfarve og det eneste tilladte tilsætningsstof i whisky). Konklusionen var klar. Det kan man og det gavner ikke smagen. Det ødelægger ikke kun muligheden for at få oplysninger om lagrind ud fra naturlig farve. Hvis der er nok af det ødelægger det også både duft og smag.

Smagte whiskyer

NrNavnAlderVol. pct.DestilleriPDF
1Kininvie 17 - A travel Exclusice batch no 11742,6KininvieLabel
2Bowmore 10 - Oloroso and Wine cask matured - Limited Edition1046,0BowmoreLabel
3Laphroaig Four Oakukendt40,0LaphroaigLabel
4Hazelburn 101046,0SpringbankLabel
5Springbank 12 - Cask Strength1253,2SpringbankLabel
6Longrow 181846,0SpringbankLabel
 Bowmore Devil's Cask III1056,7Bowmore
 Bowmore - Aged 10 years1052,4Bowmore

Billeder


roastbeef


Slide02.JPG


Slide03.JPG


Slide04.JPG


Slide05.JPG


Slide06.JPG


Slide07.JPG


Slide08.JPG


Slide09.JPG


Slide10.JPG


Slide11.JPG


Slide12.JPG


Slide13.JPG


Slide14.JPG


Slide15.JPG