SMWS Messe



Oplysninger

Møde nr.: 64
Tidspunkt: Lørdag 04 Feb 2017 10:00
Sted:

Tekst

SMWS i Vejle (Terje og Thomas) havde arrangeret SMWS Festival fredag den 3. og lørdag den 4. februar 2017.

Vi valgte at holde vores møde nr 64 på messen om lørdagen.

I bedste SMWS stil var der 3 barer. Opdelingen på de 3 barer var efter smagsretninger: en bar med de lette og delikate whiskyer, en med de mere kraftige og lidt spicy og så en med de peatede. Henset til foreningens navn er det åbenlyst hvor vi var mest.

Vi startede med en Laphroaigh. Den blev så efterfuldt af en Port Charlotte. Så ville vi prøve en unpeated og det blev så en Linkwood. Derefter en Bowmore. Ingen overraskelser indtil nu (for nogen der kender os).

Til frokost fik vi panini med steak (den var rigtig god), pomfritter og en øl.

Efter frokost startede vi med den Longmorn som arrangørerne havde udvalgt som den officielle festival aftapning. Longmorn er ikke et destilleri vi har dyrket ret meget og havde den ikke været promoveret som den officielle festival dram havde vi næppe smagt den henset til det enorme udvalg. Igen må vi bare konstatere, at det er godt at lade kvalificerede personer (Terje og/eller Thomas) vælge noget, så man også prøver noget nyt. Det var en fin dram og noget vi ellers ikke ville have prøvet.

Reglerne i Friends of Islay er simple: Vi skal have mindst en Islay whisky til hvert møde. Vi har til hensigt, at smage en whisky fra et nyt (ikke smagt før i foreningsregi) destilleri på hvert møde hvis det er muligt. Det blev så Longmorn, der blev dagens nye destilleri. Det skal ikke være den sidste Longmorn vi får. Henset til tallet efter punktummet lader det også til, at det er til at skaffe i SMWS udgaver.

Derefter smagte vi Highland Park og en peated Bunnahabhain. Så en afstikker til det lukkede Port Dundas grian destilleri (også et nyt destilleri i foreningsregi).

Så var der stemning for noget sherrylagret og startede med en Aberlour. Baseret på destilleriet, sherrylagringen samt alkoholstyrken forventede vi noget i retning af A'Bunadh. Det var det så ikke. Den var noget kraftigere og mere spicy end de nogle gange lidt for sukkersøde batches af A'Bunadh. Lidt usædvanligt for en sherrylagret whisky vandt den en del ved at få tilsat nogle dråber vand.

Vi afsluttede dagen med sherrywhisky "hjemme fra øen". Først en Bowmore 3.168 og så en Bowmore 3.225.

Referentens havde 3.168 som dagens bedste whisky.

Smagte whiskyer

NrNavnAlderVol. pct.DestilleriPDF
1SMWS 29.149 - Puffers and fishing boats moored together1860,1LaphroaigLabel
2SMWS 127.22 - Listerine and charred smoky bacon864,2BruichladdichLabel
3SMWS 39.116 - Enjoy the moment2648,4LinkwoodLabel
4SMWS 3.231 - This little piggy went to market2453,0BowmoreLabel
5SMWS 7.161 - Soothing winter warmer (Danish Festival Edition 2017)1258,3LongmornLabel
6SMWS 4.214 - After hours1954,4Highland ParkLabel
7SMWS 53.228 - A spoonful of honey1563,3Caol IlaLabel
8SMWS 10.100 - Pirate ships are burning961,6BunnahabhainLabel
9SMWS G6.5 - Chocolate covered Jalapenos3549,0Port Dundas Grain DistilleryLabel
10SMWS 23.68 - Smoking Pavlova866,0BruichladdichLabel
11SMWS 54.28 - Biting a nurse1360,3AberlourLabel
12SMWS 3.168 - After Dark1158,1BowmoreLabel
13SMWS 3.225 - Galleon attacked by pirates1657,2BowmoreLabel

Billeder


Bar 1


Henning


Finn med bar 3 i baggrunden


Klargoering til SMWS messe


frokost


SMWS messestemning


SMWS messestemning


SMWS messestemning


SMWS messestemning


Finn og Henning