Generalforsamling


Oplysninger

Møde nr.: 101
Tidspunkt: Fredag 21 Jan 2022 18:00
Sted: Carsten

Tekst

Generalforsamlingen i Friends of Islay blev igen afholdt hos Carsten.

Det har været en hovedreglen, fordi det var Carsten der i 2007 inviterede til stiftende generalforsamling. Den aften serverede han laksemadder med kold Ardbeg 10 – derfor er det nu også en tradition i foreningen.

Vi startede dog helt utraditionelt med en drink bestående af ”X by Glenmorangie” og tonic. ”X by Glenmorangie” er en ny single malt fra Glenmorangie som markedsføres til brug i drinks. Derved minder konceptet om ”Auchentoshan – The Bartenders Malt” som vi smagte på generalforsamlingen 2 år tidligere da vi holdt Burns Night hos Finn. Umiddelbart er ”X by Glenmorangie” ikke helt på højde med ”Glenmorangie Original”, men den er også lidt billigere. Dermed er den, i referentens øjne, en rimelig løsning på et problem der reelt ikke eksisterer. Mangler du en klar og ren single malt til at indgå i en drink hvor røg er udelukket så ville Glenmorangie 10 (Original) eller Dalwhinnie 15 være lige så egnede. Da den er mindre interessant som single malt er dens berettigelse for os der drikker whiskyen ren til at overskue. Vi smagte den naturligvis også uden Tonic – ellers kunne den ikke være nævnt som whisky smagt på mødet.
Efter det utraditionelle drinksindslag blev vi yderst traditionelle. Vi fik laksemad og kold Ardbeg 10. Det var som altid godt og indgår lidt i foreningens DNA fordi vi fik det til den stiftende generalforsamling.

Herefter gik vi over til blindsmagningen. Finn lagde ud med at den var dejlig. Lars tilføjede ”lidt sød” og ”lidt citrus i smagen” og stillede spørgsmålet ”ikke så meget røg vel?”. Henning svarede ”ingen røg” og da han nok er den i foreningen der er bedst til at detektere små mængder røg, var det spørgsmål afklaret. Finn fandt noter af bourbon og malt og gættede på mellem 40 pct og 50 pct. Carsten, som havde købte den, oplyste at det ikke var cask strength. Lars mente ikke den var mere end 43 pct. Henning mente den i hvert fald var 46 pct. Lars fandt den ikke stærk og gættede på 40-43 pct. Carsten oplyste, at den var 46 pct. Lars mente den var mere end 10 år. Finn spurgte om det var single malt. Carsten oplyste, at det var single malt, men at han ikke troede det var single cask. Finn mente det enten var et ungt destilleri eller en specialaftapning. Carsten oplyste, at det var en destilleriaftapning. Finns spurgte om vi var hjemme på øen og Carsten svarede ”ikke den ø” og oplyste at vi har besøgt destilleriet. Finn nævnte 2-3 destillerie som vi har besøgt uden at nævne navne ved at sige ”sprængt et halvt bjerg” (=Ardnamurchan) og ”massiv væg” (=Isle of Rassay) eller ”det tredje”. Carsten oplyste, at whiskyen er ”skrevet under” af en en whisky maker der hed Annabel til fornavn. Henning henviste dermed til destilleriet ved at referere til det destilleri hvor vi ”skulle” se kunst først. Lars var den første der sagde navnet ”NcNean”. Alt i alt ramte Henning spot on med alkoholprocent og Finn gættede et nyt destilleri og henviste til 3 uden at nævne navne, men i stedet refererede til vores besøg på de 3 destillerier. På trods af, at Lars var den første der sagde destilleriets navn, må Finn nok betragtes som vinder med Henning på en tæt andenplads. Der var enighed om, at det var ”godt gået” af så ungt et destilleri.

Herefter gik vi til hovedretten. Carsten havde lavet en BauernTopf, men havde dog lige opgraderet hakket oksekød til okseinderlår. Finn sagde det var noget af det bedste til generalforsamling.

Referat af den formalle del af generalforsamlingen er sendt til medlemmerne.

Efter den formelle del af generalforsamlingen gik vi over til resten af smagning.

Aftenens whisky program opsummerede Lars ved at beregne den samlet rækkefølge: Nr 1: Ardbeg Traig Bhan. Nr 2: Bunnahabhain Sherry Finish. Delt nr 3: Kilchoman og NcNean. Nr 5: Glenmorangie.

Det var ikke en dårlig Glenmorangie. Den kom bare på en god dag.

Smagte whiskyer

NrNavnAlderVol. pct.DestilleriPDF
1Nc'Nean Organic Single Malt Scotch Whiskyukendt46,0Ncn'Ean DistilleryLabel
2Glenmorangie - A Tale of Winter - Marsala Wine Cask Finishukendt46,0GlenmorangieLabel
3Signatory Vintage - Bunnahabhain 10, 1st fill Sherry butt Finish1065,5BunnahabhainLabel
4Kilchoman Genesis - Malting Stage 2ukendt49,2KilchomanLabel
5Ardbeg Traigh Bhan, batch 31946,2ArdbegLabel
 X by Glenmorangieukendt Glenmorangie
 Ardbeg Ten1046,0Ardbeg

Billeder


Z62 0099 - starter møde med en drink med X by Glenmorangie


Z62 0100 - Henning


Z62 0102 - Laksemad


Z62 0104 - Lars og Finn


Z62 0105-2


Z62 0107 - Henning


Z62 0111 - Carsten


Z62 0125 - Lars rækkefølge


Z62 0127 - Finn rækkefølge


Z62 0129 - Carsten rækkefølge


Z62 0131 - Henning rækkefølge


Z62 0133 - Peter rækkefølge


Z62 0135 - Lars talte sammen og fandt vinderen