Bowmore 17


Oplysninger

Møde nr.: 50
Tidspunkt: Fredag 10 Apr 2015 18:00
Sted:

Tekst

Mødet blev afholdt hos Peter.

Henning havde købt blindsmagningen. Derfor gættede vi på, at den var købt i en lufthavn, da Henning rejser en del mere arbejdsmæssigt end os andre. Det har før givet spændende blindsmagninger.

Det var også spændende denne gang. Der var mange vilde gæt, men da ingen gættede på et blend, så Peters gæt på en grain var måske det nærmeste.

Blindsmagningen var Johnny Walker Double Black - en specialudgave af Johnny Walker Black label med et højere indhold af Islay. Det er sikkert årsagen til at alle kunne lide den.

Dette var også mødet hvor vi fik udstedt ejerbeviserne til vores Ben Nevis fad.

Til madlavningen havde Peter vanen tro fået Finn til at hjælpe.

Forretten var den traditionelle gravad laks med rævesovs og kold Ardbeg 10 - vi fik det til stiftende generalforsamling og har fået det en del gange siden.

Hovedretten var grillet oksemørbrad med nye kartofler og whiskysauce.

Aftenens tema var Bowmore 17, men sådan at vi sammenlignede flere Bowmore 17.

Inspirationen stammede delvis fra Ardbeg møderne tidligere på året, hvor vi sammenlignede flere forskellige "ens" Ardbeg men med forskellige batchnumre.

Vi startede med den nyeste officielle Bowmore 17 som ny kaldes White Sands og er toppen i destilleriets nye travel retail serie (Black Rock, Gold Reef og White Sands). Der var generelt enighed om, at White Sands var markant bedre end vi huskede den.

Derefter gik vi i gang med Bowmore 17 i flere forskellige batch numre.

Vi startede med den nyeste af de Bowmore 17 vi havde (nr 3 på dette møde). Den var fra starten af den tid de lavede dette etiketdesign idet den kom i et rør (de sidste er leveret i firkantede papkartoner).

Derefter 2 flasker fra "wristwatch" design tiden. Et ord Bowmore selv bruger da det farvede bånd på etiketten minder om et armbåndsur.

Flaske nr 4 (750 ml) havde lot nr 1289 og flaske nr 5 (700 ml) havde lot nr 1305.

Vi havde alle gode minder om og store forventninger til Bowmore 17. Vi blev skuffede særligt over de 2 wristwatch udgaver - sæbesmagen var meget udtalt i disse 2 udgaver.

Bowmore 17 havde et fantastisk rygte i mange år. Rygtet blev skabt i tiden med de silketrykte flasker - den udgave vi drak omkring årtusindskiftet.

Vi må erkende at Bowmore har haft en periode hvor råspritten ikke har været god nok. Under besøg på Bowmore i 2006 fortalte destilleri manager Ian McPherson (kaldet Piercy) at man havde skiftet tilbage til wash backs af træ da man ikke var tilfreds med resultaterne i rustfri stål.

Ingen tvivl om, at vi var skuffede, men heldigvis går det den rigtige vej (de nyeste udgaver er de bedste). Modsat hos Ardbeg tyder det godt for fremtiden. Det er også bemærket i fagpressen hvor de yngre Bowmore (herunder Tempest) får bedre score end de traditionelle 17 års.

Vi sluttede af med en uafhængig Bowmore 17 fra A. D. Rattray (Tim Morrison fra familien der tidligere har ejet Bowmore).

Smagte whiskyer

NrNavnAlderVol. pct.DestilleriPDF
1Johnnie Walker Double Blackukendt40,0Label
2Bowmore White Sands 171743,0BowmoreLabel
3Bowmore 171743,0BowmoreLabel
4Bowmore 171743,0BowmoreLabel
5Bowmore 171743,0BowmoreLabel
6A D Rattray - Bowmore 17 Cask Collection1758,5BowmoreLabel
 Ardbeg Ten1046,0Ardbeg
 Bowmore 181843,0Bowmore
 Bowmore 16 Limited 1989 edition1651,8Bowmore

Billeder


aftenens program - Bowmore 17