North Port

Oplysninger

Etableret: 1820
Status: Lukket og nedrevet
SMWS kode: 74
Region: Skotland - Highland - Eastern Highlands
Adresse:

Tekst

The North Port Distillery blev grundlagt i 1820 af en lokal landmand ved navn Guthries.

Destilleriet blev oprindeligt kaldt Townhead Distillery, og holdingselskabet, der ejede destilleriet blev kaldt Townhead Distillery Company. Destilleriet blev omdøbt til Brechin Distillery i 1823, og i 1825, var det selskab, der ejede destilleriet omdøbt Guthrie, Martin & Company.

Glencadam Distillery blev grundlagt i 1825, et par hundrede meter fra North Port, og i en sandsynlig forsøg på at undgå forvirring, blev navnet ændret fra Brechin Distillery til North Port Distillery i 1839. Guthrie, Martin & Company blev et aktieselskab i 1893.

Destilleriet og det omfattende lager blev købt af Distillers Company (DCL) og WH Holt & Company Limited i 1922. Destilleriet blev overført til DCL datterselskabet Scottish Malt Distillers omkring 1928.

Produktionen på destilleriet ophørte i en periode, der begynder et sted mellem 1926-1928, inden produktionen genoptages i en kort periode fra 1937 til begyndelsen af anden verdenskrig, hvor produktion igen ophørte, denne gang på grund af brændstof- og bygrationering.

Produktionen blev genoptaget i 1948 og fortsatte indtil destilleriet blev mothballed for sidste gang i 1983.

Stedet blev solgt til ejendomsudviklere i 1990 og kort efter blev en ny Safeway supermarked bygget på stedet. Butikken blev solgt til Somerfield i oktober 2004 som en del af et større salg.

Aftapninger af North Port Distillery Single Malt er stadig tilgængelige.

Andre websteder med relation til destilleriet

WWWBeskrivelse
http://en.wikipedia.org/wiki/North_Port_DistilleryWikipedia