Etableret:
| 1908 |
Status:
| Lukket og nedrevet |
Region:
| Skotland - Islay - South Shore |
Adresse:
| |
Malt Mill Distillery (1908-1960).
Da Sir Peter Mackie tabte sin bitre juridiske tvist om at bevare salgsagentur for Laphroaig whisky i 1907 reagerede han i karakteristisk stil, ved at beslutte at lave sin egen "Laphroaig"-type whisky, en MEGET peated whisky i den klas-siske Islay stil fra 1908 til 1960.
I 1908 byggede han et traditionelt inden for Lagavulin komplekset. Det havde sine egne stills og sin egen lille malteri der overlever som modtagelsescenter på Lagavulin.
På trods af at han ansatte personale fra Laphroaig og forsøgte at kopiere Laphroaigs opskrift, lykkes det ikke, måske fordi det havde en anden vandkilde.
Malt Mill forsøgt at kopiere en Islay Whisky i traditionel stil, der kun brugte tørve-tørret malt, og det er kendt for at have tilføjet lyng til .
Produktionen var altid i målestok. Man producerede 25.000 gallons (113.500 liter) i det første år, sammenlignet med 128.000 gallon (581.120 liter) på Lagavulin.
Hvad der måske er overraskende er, at det overlevede indtil 1962, da den blev fusioneret med Lagavulin og de kulfyrede stills flyttedes til sidstnævntes hvor det blev anvendt i yderligere syv år.