Maker's Mark

Oplysninger

Status: I drift
Region: USA - Kentucky - Loretto
Adresse: 3350 Burk Spring Road, Loretto, KY 40037
Hjemmeside: http://www.makersmark.com/

Tekst

Bill Samuels Jr. har levet op til sin arv i løbet af sin 35-årige embedsperiode som præsident for Maker Mark. Ikke længe efter Samuels overtog ledelsen i 1975 oplevede Maker Mark tocifret vækst for første gang.

Under hans ledelse, er mærket vokset ud over sin hjemstat Kentucky og betragtes som verdens mest populære wheated bourbon og et ikon i den globale spiritus branche.

Samuels har nu forsøgt at forme sin egen arv med udgivelsen af ??Makers 46, firmaets første nye Bourbon i 52 år.

I 2008, udnævnte Makers Mark Kevin Smith som sin nye Master Distiller. I et af sine tidligste møder med Smith, udtrykt Samuels ønske om at lancere en ny udgave af Makers Mark. Fra begyndelsen ønskede Samuels og Smith at den nye udgave skulle bevare den oprindelige Maker Mark smagsprofil, men mere intens og fyldig uden nogen form for bitterhed.

For at opnå de ønskede resultater foreslog Smith at give allerede modnet Makers Mark en anden finish. Efter deres eksperimenter nåede en tilsyneladende blindgyde, henvendte de sig til Brad Boswell (formand, Independent Stave Company) for at få hjælp til at udvikle processen.

Boswell opfandt en banebrydende teknik, hvor han ganske let brændte franske egestave på begge sider. Stavene blev brændt lige nok til, at karamel og vanilje smag blev løsladt, mens kun en lille mængde tannin (som tilføjer bitterhed) kom ud af træet.

Makers 46 navnet kommer fra det profilnummer Boswell tildelte de særlige brændte stave. Bourbonen er derefter hældt tilbage på tønder og lagret flere måneder endnu, så de brændte stave for at give spiritussen en øget kompleksitet og karakter.

Selv om den samlede produktion på destilleriet forventes at overstige en million kasser (a 6 flasker) for første gang i 2010, vil kun 25.000 kasser være Makers 46.

Aftapninger

NavnAlderVol. pct.SmagtAftapper
Maker's 46ukendt47,0
Maker's Markcirka 745,0

Læs mere

KildeSide(r)Forklaring
Whisky Magazine 08038-41Visitors' guide: Kentucky
Whisky Magazine 0926-7Whisky spy: Kings of the USA