Billede af flaske

Ardbeg Alligator (Exclusive Comittee Reserve)

Oplysninger

Destilleri:Ardbeg
Alder:ukendt
Alkohol:51,2

Tekst:

Ardbeg har udsendt Ardbeg Alligator annonceret via mail til Committee Members den 1. juni 2011.

Ardbeg har været i Warehouse 3 og fundet nogle tønder med ekstrem toasting/ charring, som de hævder giver det seneste skud på Ardbeg-stammen et unikt, krydret og overraskende ”bid”.

Ardbeg Alligator har lagret på nye Amerikanske fade af hvideg, som har fået en alligator-toasting*, som i flg. destilleriet tilføjer whiskyen yderligere røgede, krydrede og barbecue smagsnuancer.

Destilleriets smagsnoter:

Lurking within is an Ardbeg of hidden depths. Extremely fierce charring of the cask gives Ardbeg Alligator a unique spicy bite that’ll catch you unawares. Charge your glass with a splash of water and roll it around and around in your jaws!

LONG NOSE

Warning signs of cumin and barbecue sauce.

BIG TASTE

Hot and spicy flavours grip you, ginger and chocolate thrash.

FINISH YOU OFF!

Slow and long mocha espresso while cigar smoke ebbs.

*LIGHT, MEDIUM, OR ALLIGATOR?

Bourbon tønder bliver brændt – udtrykket er toasted eller charred - på indersiden for at gøre det muligt for whiskyen at gennemsyre træet. Der er historier om, at denne opdagelse er opstået på grund af en brand, men det forekommer mere sandsynligt, at den er opstået fra teknikken med at opvarme træet, så det bliver mere bøjeligt.

Forkulning giver spritten adgang til positive egenskaber og smagsnoter i træet, men gør det også bedre i stand til at udelukke uønskede smagsnoter.

Amerikanske bødkerier (tøndemagere/bødkere) tilbyder typisk tre grader af char: let, medium og alligator.

Sidstnævnte, den kraftigste, efterlader træet så det ser ud som en træstamme, der er så kraftigt forbrændt, at der er dannet et mønster af kvadrater, der minder om en alligators skind.

Point:

KildePoint
Jim Murray: Whisky Bible 201294,0