Billede af flaske

Glenmorangie - Finealta

Oplysninger

Destilleri:Glenmorangie
Alder:ukendt
Serie:Glenmorangie Private Edition
Alkohol:46,0

Tekst:

Glenmorangie har nu udgifet det seneste skud på stammen i serien ”Private Edition” – den serie som også Signet er en del af - GLENMORANGIE FINEALTA.

Finealta, udtalt ‘Finalta’, er gælisk og betyder elegant.

Glenmorangie Finealta er en omhyggelig genskabelse af en opskrift fundet i destilleriets arkiver helt tilbage til 1903.

Modnet i en kombination af amerikansk hvidegfade og spanske oloroso sherryfade. Det lette strejf af tørv skaber minder om en tid, hvor Glenmorangie tørrede sin i en tørvefyret ovn.

Glenmorangie har besluttet at genskabe denne opskrift, så whiskykendere kunne smage dette historiske Glenmorangie-udtryk. Opskriften, som indebærer at blande whiskyer af forskellige aldre og fra forskellige fadtyper, er fulgt nøje. Det endelige resultat er en whisky af sådan dybde og karakter, at Glenmorangie valgte det som den anden udgivelse i Glenmorangies eksklusive Privat Edition.

Whisky aficionados vil glædes over Glenmorangie Finealta karakteristiske vanilje og citrus noter, som man forventer fra en Glenmorangie, mens man kan nyder Finealtas unikke, rige smag af mandariner, kalk og antydninger af kirsebærbrandy kombineret med en krydret smag af muskatnød og ingefær.

Det endelige touch er overraskende - en antydning af tørv, der skaber en subtil note af røg med antydninger af blide blomsterdufte og dybde.

Destilleriets arkiver viser, at denne Glenmorangie dram i det tidlige 1900-tal blev serveret i American Bar på The Savoy, Londons mest prestigefyldte hotellet, under La Belle Epoque og på højden af Art Nouveau, den første moderne kunstbevægelse i det 20. århundrede.

Emballagen designet for Glenmorangie Finealta er inspireret af Art Nouveau, som i sin stil inkorporerer elementer fra naturen, såsom blomster- og plantemotiver i kunst, arkitektur og boligudstyr.

Glenmorangie Finealta tappes ved 46% ABV og er non chill-filtreret.

Smagt i foreningen:

DatoAnledning
25 Mar 2011Møde 18: Møde (Hazelburn, Glenmorangie og Lagavulin)

Medlemmernes kommentarer:

Peter: 89,0
(25 Mar 2011) Møde 18
Lars: 90,0
Farve: Kobber. Duft: blomst, sherry, eg. Smag: let tør, toffee, sherry. Balance: Perfekt. Lang Eftersmag. (25 Mar 2011) Møde 18 Spider diagram Flavour Mapdiagram
Henning: 85,0
(25 Mar 2011) Møde 18 Spider diagram
Carsten: 90,0
(25 Mar 2011) Møde 18 Flavour Mapdiagram

Læs mere

KildeStartsideForklaring
Whisky Magazine 09512Innovation: Pushing the
Whisky Magazine 09056New releases