GlenlivetOplysninger

Møde nr.: 30
Tidspunkt: Fredag 05 Oct 2012 18:00

Tekst

På dette møde var det ikke hemmeligt, at blindsmagningen var fra Islay. Vedtægterne siger, at vi skal have Islay til hvert møde og resten af aftenenens officielle program var Glenlivet.

Den oprindelige plan var, at vi temaet var Pernod Ricard's skotske whiskyer således, at vi også skulle have haft Ballantines Finest og 17. Hvis vi havde nået Ballentines 17 ville vi have prøvet alle de 3 skotske whiskyer som Murray giver 97,5 point. Hovedvægten af aftenens program har hele tiden skullet være Glenlivet da en del medlemmer er Guardians og en enkelt er Ambassador.

Da vi fandt et par Glenlivets mere end først planlagt besluttede vi at vente med Ballantines så aftenens tema blev Glenlivet.

Lars gættede, at blindsmagningen var fra Caol Ila. Finn og Henning tippede på Lagavulin.

Efter blindsmagningen prøvede vi (udenfor programmet) en 28 årig Caol Ila aftappet af Berry, Bros and Rudd samt Ardbeg Gallileo.

Derefter gik vi igang med Glenlivet. Vi arrangede rækkefølgen således, at dem vi forventede var bedst kom først.

Vores foreløbige ranking passede nogenlunde, men Nadurra skulle have været før den 18 års. De 2 12 årige var pointmæssigt ret jævnbyrdige, men ikke alle har bedømt dem begge.

Det må konstateres, at Glenlivet er et destilleri med stor forskel på de bedste (dyreste) og de mere ordinære standard udgaver.

Maden var grillet oksefilet. Til maden fik vi whiskyøl destilleret på Tullabardine destilleri. Det afslørede det lidt pinlige faktum, at Lars var den eneste, der havde styr på hvor Tullibardine lå.

Smagte whiskyer