Møde


Oplysninger

Møde nr.: 26
Tidspunkt: Fredag 27 Apr 2012 18:00

Tekst

Mødet blev afholdt hos Carsten.

Vi startede med blindsmagningen, som Peter havde indkøbt. Der kom flere Islay gæt. Ingen gættede destilleriet. Finn gættede på et Islay sydkyst destilleri. Det betyder, at missionen lykkedes for Peter: at købe en peated blindsmagning fra et skotsk destilleri's standard range som ingen kunne gætte.

Derefter fik vi Laphroaig Feis Isle 2011 Cairdeas. En Laphroaig aftappet i anledning af Feis Isle giver altid store forventninger. I dette tilfælde indfriedes de ikke helt, men den blev bedre af at stå noget tid i glasset.

Dagens menu var grillet oksekød. Finn medbragte hjemmelavet is til desserten.

De 3 næste på programmet var fra BenRiach. Vi startede med en 15 års sherry wood finish. Det var en glimrende whisky, men der var langt op til den næste: En 16 års cask strength aftappet specielt til UK marked. En helt fantastisk oplevelse og den whisky der scorede flest point denne aften. Den sidste BenRiach var den 25 års på 50%. Det var også en særdeles fin whisky, men den kunne ikke helt måle sig med den 16 års.

Vi sluttede med 2 nye udgaver fra Bruichladdich. The Laddie Ten er den nye 10 års som for første gang består udelukkende af whisky destilleret efter genåbningen. Det er en positiv oplevelse. Bruichladdich er helt klart tilbage på sporet under Jim McEwan's ledelse.

Vi sluttede med Laddie Classic Edition_01.

Smagte whiskyer