Frokostmøde hos Peter og derefter til whiskyforedrag i Stauning




Oplysninger

Møde nr.: 24
Tidspunkt: Lørdag 03 Mar 2012 12:00

Tekst

Mødet var arrangeret således, at vi kunne deltage i whiskyforedrag hos Stauning Whisky.

Tue var chauffør - tak for indsatsen. Afgang fra Kolding klokken 12. Til turen fra Kolding til Arnborg havde Carsten taget en lille flaske med uden etiket. Ingen, ej heller Finn, gættede, at det var Glendullan - The Bourma. Carsten havde besluttet, at Finn skulle have resten af Glendullan hvis han gættede den. Da Finn ikke gættede den fik han i stedet Pulteney Good Hope WK209 som trøstpræmie. Den blev straks åbnet.

Ankomst hos Peter cirka klokken 13.

Vi startede med dagens officielle blindsmagning. Ingen gættede at det var en Mortlach. Den var aftappet af Adelphi, men antages at være typisk for Mortlach. Det er ikke et destilleri, vi har erfaring med.

Vi spiste grillet oksemørbrad med flødekartofler. Til dessert fik vi is.

Klokken 15:30 kørte Tue os til Stauning hvor Lasse Vesterby startede med at vise rundt på destilleriet. Derefter fik vi en sandwich og så startede smagningen ved whiskyforedrag.dk hvor programmet lød således:

"Whiskysmagning Lørdag den 3. marts kl. 16.30 - Destilleriet Stauning, Stauningvej 38, 6900 Skjern

Vi skal smage følgende:
Stauning Traditional Reserve
Stauning Peated Reserve
Stauning Rye Second Opinion
Edradour Vintage 2003 7 år 57,4% Natural Cask Strength - Bourbon Cask matured - First release
Caperdonich 1994 17 år 57% Hogshead Cask 96521 Signatory Vintage
Springbank Vintage 1995 16 år Single Cask Port Wood Hogshead 53%
Bowmore 1994 14 år 56,3% Oak Hogshead Cask 3816 Riverstown
Bruichladdich Lochindaal 2007 4 år 67,2% Hogshead Cask 3332

Er du en af dem, der nyder at læne dig tilbage med en god whisky en sen aftentime – og vil du gerne vide mere? Lær mere om de stærke, gyldne dråber med dette whiskykursus, hvor du både hører historien, de sjove anekdoter og får lov at smage på dejlig og spændende whisky i nogle af dens mange forskellige varianter. Whisky er en af de drikke indenfor spiritus, der findes i flest smagsvarianter. Den både rå og bløde nydelsesdrik kan varme og krydre ganen med strejf og smag af alt fra f.eks. røg, havvand og tang til nødder, citrus og forskellige urter.

På dette både lærerige og hyggelige kursus får du lov at tage med på rejse i whiskyens univers med en indlevende og meget erfaren whiskysmager. Du hører den spændende historie, anekdoterne og lærer om de forskellige brands, regionerne, og om hvad produktions- og destilleringsmåde betyder for den enkelte whisky.

Undervejs skal du dufte og smage forskellige arter af whisky, så du selv kan bedømme og måske finde en ny favorit. Og gennem hele kurset har du selvfølgelig mulighed for ganske uformelt stille spørgsmål og få gode råd af whiskyeksperten."

Efter foredraget hos Stauning sluttede vi hos Peter med "Born on Islay" fra Wilson & Morgon samt en kun 4 år gammel heavily peated Bunnahabhain aftappet Murray McDavid.

Smagte whiskyer

NrNavnAlderVol. pct.DestilleriFOIJacksonMurrayLabelLabel
1Adelphi Selection Mortlach 17 year cask 42351757,0Mortlach85,6  2:13:2
2Stauning Rye - First Impressioncirka 252,5Stauning Whisky75,0 88,02:13:2
3The Pipers Choice - Islay1248,082,2  2:13:2
4Stauning Traditional Reservecirka 264,0Stauning Whisky83,4  2:13:2
5Stauning Rye - Second Opinioncirka 248,0Stauning Whisky85,6  2:13:2
6Stauning Peated Reservecirka 264,0Stauning Whisky84,3  2:13:2
7Edradour 2003 - Natural Cask Strength - Bourbon Cask - First release757,4Edradour88,6  2:13:2
8Caperdonich 1994 17 år - Hogshead Cask 965211757,0Caperdonich84,6  2:13:2
9Springbank 1995 - Single Cask Port Wood Hogshead1653,0Springbank85,2  2:13:2
10Bowmore 1994 - Riverstown1456,3Bowmore91,2  2:13:2
11Bruichladdich Lochindaal 2007 - Hogshead Cask 3332467,2Bruichladdich88,0  2:13:2
 Bunnahabhain 2005 heavily peated bourbon/tempranillo446,0Bunnahabhain90,5  2:13:2
 W&M Housemalt - Born on Islay (2002/2011)843,092,0  2:13:2
 Glendullan - The Bourma946,0Glendullan   2:13:2
 Old Pultney - Good Hope WK209ukendt52,0Pulteney   2:13:2