Fary Lochan

Oplysninger

Etableret: 2009
Status: I drift
Region: Danmark
Adresse: Fary Lochan Destilleri A/S, Ågade 41, Farre, DK-7323 Give
Hjemmeside: http://www.farylochan.dk/

Tekst

Farry Lochan destilleriet ligger i udkanten af Farre (ca 5 km syd for Give).

Destilleriet ligger i smukke omgivelser ned til en lille bæk. Fra vejen er det gamt bag en landbrugsmaskinforretning. Destilleret ejes af Fary Lochan Destilleri A/S - et selskab stiftet i 2009 af grundlæggeren J. E. Jørgensen. En del whiskyinteresserede har købt aktier, men den bestemmende indflydelse bliver hos stifteren - således sikres at destilleriet bliver tro mod den oprindelige ide.

Destilleriet består af 3 til formålet nyopførte bygninger.

Den største bygning indeholder blandt andet et smagerum. Havde vi været i Skotland havde der stået Visitor Centre på denne bygning, som også indeholder råvarelager etc i kælderen.

Den mellemste bygning rummer de 2 stills: en 300 liters wash still og en 200 liters spirit still. Begge fremstillet af Forsythes i Rothes i Skotland, so mer den klart førende leverandør af stills til den skotske whiskyindustri. I Skotland ville denne bygning være benævnt Still House. I kælderen herunder findes "Warehouse No 1". Her har man brugt en skotsk betegnelse. Warehouse No 1 er normalt det ældste og fineste warehouse på et destilleri. Denne kælder er under jorden forbundet med kælderen i den største bygning.

Den tredje og mindste bygning ser ud til at være råvarelager.

Destilleriet laver både røget og ikke røget new spirit. Den røgede new spirit er røget på brændenælder. En meget fin og lækker new spirit med en længere eftersmag en de fleste new spirits. Den sælges ikke på flasker, men man kan være heldig at smage den på stedet. Den indeholder 13 ppm. En sådan new spirit gør det lettere at forstå den stigende popularitet som new spirit har fået de senere år - også under navnene "Moonshine", "Poitin", "Poteen" og "Potcheen".

Aftapninger

NavnAlderVol. pct.SmagtAftapper
Fary Lochan Danish Single Malt New Spirit - 3rd release French Oakukendt46,0

Billeder


Fary Lochan Distillery - Wash Still


Fary Lochan - Wash Still - Close Up


Fary Lochan Distillery - Spirit Still


Fary Lochan Distillery - Casks


Fary Lochan Distillery - Cask


Fary Lochan Distillery - Warehouse Door


Fary Lochan Distillery - Warehouse Door - Close Up


Fary Lochan Distillery - Warehouse Door - Close Up


Fary Lochan Distillery


Fary Lochan Distillery - view from distillery


Fary Lochan Distillery - Still House


Fary Lochan Distillery


Fary Lochan Distillery